انتخاب موضوع برای پایان نامه را می توان مهمترین بخش انجام پایان نامه دانست.چرا که قرار است علاوه بر آنکه تا انتها روی همین موضوع کار شود بلکه در صورت نداشتن پیشینه و یا بروز نبودن آن شما را به دردسر خواهد انداخت و ممکن است حتی استاد راهنما و یا خودتان در اواسط کار متوجه شوید که این موضوع خوبی نیست. و همچنین اگر شما بخواهید مقاله ای از پایان نامه استخراج کنید و پذیرش آن را در ژورنال های معتبر بگیرید. اهمیت دارد تا بتوان روی این موضوع نوآوری ایجاد کرد.پس می توان گفت شما باید در انتخاب موضوع پایان نامه تان بیشترین حساسیت را داشته باشید.چه بسا بخواهید موضوع پایان نامه دکتری شما هم در راستای موضوع پایان نامه مقطع کارشناسی ارشدتان باشد،پس ضرورت دارد از همان ابتدا موضوع درخوری را انتخاب نمایید.

یک سری نکات است که دانستن آن چراغ راه ما برای انتخاب بهترین موضوع خواهد بود :

تکراری نبودن موضوع پایان نامه

این که موضوع مورد نظر ما برای پروپزال هیچ پیشینه ای نداشته باشد اهمیت زیادی دارد . که علاوه بر سرچ کردن در سایت های مختلف، می توان از طریق سایت ایرانداک این مورد را استعلام گرفت و نامه عدم پیشینه عنوان 2 الی 10 روزه برای شما صادر خواهد شد . که دانشگاه های زیادی در کشور هنگام تحویل پروپزال به استاد نیاز هست که نامه عدم پیشینه موضوع پایان نامه هم تحویل استاد دهند.

به روز بودن و مستعد نوآوری داشتن موضوع

با بررسی مقاله های مختلف در موضوعات مختلف،سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که نو تر باشد و بتوان چیز های جدیدی را به حوزه موضوع انتخابی شما اضافه کند.
موضوع پایان نامه
Thesis topic

داشتن منابع مناسب

وقتی حوزه مورد علاقه خود را مشخص کردید حتما بررسی کنید تا متوجه شوید به اندازه کافی و نوشتن یک پایان نامه الی با قابلیت ارجاع به آن منابع ( گاها دیده می شود دانشجویان بعد از انتخاب موضوع متوجه می شوند منابع کمی در دسترس است و مجبور هستند مطالب غیر مرتبط برای پایان نامه شان استفاده کنند که این باعث به دردسر افتادنشان می شود.

توجه به نظر استاد راهنما اما با تحقیق کافی

اگر استاد راهنما موضوعی را به شما پیشنهاد می دهد، بدون چون و چرا نپذیرید. بلکه حتما در مورد آن تحقیق کنید و سپس در صورت داشتن تمام صلاحیت ها برای موضوع ،موافقت خود را اعلام کنید در غیر این صورت با ذکر دلایل موضوع را اصلاح کنید یا کلا عوض کنید.
عنوان پایان نامه
research title

ابتدا انتخاب حوزه علاقه مندی سپس موضوع

باید ابتدا عنوان و حوزه کلی تری از رشته تحصیلی خود را که به آن علاقه مند هستید برگزینید مثلا در رشته ادبیات فارسی شما به ادبیات قرن بیستم علاقه مندید . این میشود حوزه علاقه مندی شما . یا در رشته مدیریت بازرگانی به حوزه بازاریابی آنلاین علاقه مند هستید.

خواندن مقاله ها در حوزه انتخابی

بعد از انتخاب حوزه علاقه مندی خود برای انتخاب موضوع مناسب، ابتدا از مجلات و سایت های معتبر مقالات و کتاب های مرتبط را بخوانید به طور مثال در سایت گوگل اسکولار و سایر سایت ها و با توجه به آن ها می توانید ایده بگیرید و برای خود یادداشت بردارید تا موضوعات احتمالی مورد نظرتان به دست آید.

حوزه انتخابی خود را جزیی تر کنید

حال که در مورد حوزه خود به قدر کافی اطلاع پیدا کردید بیایید و جزیی تر فکر کنید مثلا ادبیات قرن بیستم جزیی تر میشود ادبیات ایرلند در قرن بیستم و جزیی تر مثلا نثر های ایرلندی بعد از جنگ،در حالت کلی شما باید مساله کاربردی را که هنوز حل نشده است و در مورد آن ابهاماتی است را مدنظر قرار دهید.
مقاله های بیشتر در مورد انجام پایان نامه را در همین سایت مطالعه کنید :

بررسی وجود داده های واقعی برای تحقیق

دقت کنید اگر برای انجام پایان نامه خود نیاز به داده واقعی خواهید داشت. حتما دقت کنید که این داده ها در دسترس باشند چون که اطلاعات و منابع را می توان به نحوی از طریق اینترنت یافت اما داده های واقعی شما باید نیازمند کوشش زیاد است.با دوستان و اساتید مشورت کنید تا از وجود داده های واقعی مطمین شوید.

نیم نگاهی به شغل آینده خود بیندازید

اگر حس می کنید در آینده می خواهید شغلی را مرتبط با رشته خود بگذرانید و یک مرکز تحقیقاتی معتبر را در نظر دارید بدانید که گزینش آن ها بر اساس تخصص شما خواهد بود و نیم نگاهی هم به پیشینه تحصیلی و مقالات چاپ شده و موضوع پایان نامه شما خواهند داشت پس چه بهتر است به این قضیه هم فکر کنید.

سایت های معتبر برای سرچ پایان نامه های دیگر:

خدمات موسسه همیار تز

برای ارتباط رایگان با مشاوران تخصصی همیار تز ، به دو طریق میتوانید اقدام کنید :

1_ تماس از طریق بخش های مختلف از جمله تماس تلفنی ، واتساپ ، تلگرام ، ایمیل و یا پیامک با شماره تماس های 09044069474 یا09217869592 میتوانید در ارتباط باشید.

2_ از طریق ثبت اطلاعات اولیه (ثبت نام و نام خانوادگی ، شماره تماس و رشته تحصیلی) اقدام فرمایید، تا مشاوران ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس گرفته و به طور کامل شما را راهنمایی کنند.